miércoles, 14 de marzo de 2018

UNA CICATRIU A l'HORTA DE CAMPANAR: REUNIO DE LLAURADORS AMB LA EMSHI

Encara no s'ha aprovat la Llei de l'Horta a les Cors i una nova agressió al territori es dibuixa a l'horitzó. Es tracta d'una enorme canalització d'aigua potable que portarà aigua des de la zona de La Presa a la ciutat.

Sense entrar a discutir la innegable necessitat de modernitzar les xarxes de subministrament d'aigua, es plantegen immediatament mols interrogants al voltant de l'execució de l'obra, començant pel traçat previst. Sembla que tirar una línea recta, sense importar massa el territori secular de l'horta no és la solució mes respectuosa amb el medi, encara que pot ser la mes barata.

Els llauradors afectats per les obres i les servituds que restaran a futur, una vegada executada l'obra, mostraren ahir el seu descontent pel traçat i les seues inquietuds en una reunió amb els tècnics de la EMSHI i EMINET.

La reunió, promoguda per la Taula per la Partida i l'Associació de Veïns i Veïnes de Campanar va servir per que els tècnics exposaren els detalls de l'obra a executar i les seues repercussions temporals i permanents. Entre els afectats presents, es manifestava un gran escepticisme i per qué no dir-ho molta desconfiança. Ningú millor que els llauradors i llauradores per entendre la fragilitat de l'horta com a sistema productiu i per tant el que preveuen és que les seues terres veuran reduïda la productivitat a futur, a mes de les servituds permanents que aquesta enorme cicatriu tindrà, una vegada finalitzada l'obra.

Al període d'al·legacions la nostra Associació treballarà colze a colze amb els afectats per poder justificar el rebuig als plantejaments inicials de l'obra.
No hay comentarios: