martes, 19 de junio de 2018

COMUNICAT PER L'INCENDI A LES ALQUERIES DEL POUETL’Associació de Veïns responsabilitza al Bioparc per l’incendi a les Alqueries del Pouet i critica a l’Ajuntament per la seua deixadesa.Davant l'incendi que en la vesprada d'ahir es va produir al conjunt d’alqueries situades a l'entrada del Bioparc, l'Associació de Veïnes i Veïns de Campanar denunciem la responsabilitat de l’empresa Rain Forest per la manca de manteniment, protecció i projecte de rehabilitació de l’edifici. L’Associació considera lamentable i intolerable l’incendi i denuncia la degradació paulatina d’aquest conjunt patrimonial, que es produeix en el moment en que Rain Forest tracta de promoure sobre eixa àrea un parc aquàtic.

La protecció d'aquests elements, alguns d’ells catalogats com a Bé de Rellevància Local (BRL), és bàsic per poder comprendre el nostre passat més immediat en general i el que era l'estructura de la Partida del Pouet en concret. Aquests edificis varen ser desallotjats ja fa més de 10 anys per poder construir el Bioparc i des d'eixe moment han estat abandonats, havent passat per diferents fases d'abandonament que ha abocat en aquest darrer incendi.

Cal afegir que no és possible que l'Ajuntament de València romanga impassible davant de l'abandó de les construccions centenàries, pel que li exigim una actuació contundent en aquest sentit.

Davant d’aquest lamentable incident, des de l’Associació tornem a reivindicar la necessitat de la rehabilitació urgent del conjunt de les alqueries, per a ser destinades a un ús públic, social i cultural, en sintonia amb els desitjos dels seus antics propietaris.

No hay comentarios: